2e plek in Fuchtorf (D)

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar het Duitse Fuchtorf om hier de eerste buitenwedstrijd te rijden van het seizoen 2017. Het gaat hier om een Demo wedstrijd, en telt dus niet mee voor de Competitie. Het is een druk bezocht evenement met een bezoekersaantal van over de 10.000. Een mooi evenement, en een mooie gelegenheid om de aanpassingen van afgelopen winter te kunnen testen.

 

15 deelnemers zouden starten in de Superstock. En de Interaction had de proeftrek. Na een mooie strakke run van Manon bleek de afstelling van de sleepwagen meteen goed te staan. Olden Makelaars Zapo mocht als 2e aanhaken. Bennie mocht het buitenseizoen aftrappen op de “Blauwe”. Bij de start pakte de trekker goed op, en met een strakke run in goede balans werd ook door ons de FullPull lijn gepasseerd. Dankzij onze nieuwe Racepack Datalogger konden wij simpel en gemakkelijk de gegevens uitlezen van onze run. Op de gegevens was te zien dat de afstelling nog niet helemaal optimaal was, en er nog wat sleutelwerk te doen was. Terwijl de wedstrijd verder ging, werd er besloten om de 2e run met een andere afstelling te gaan rijden. Op de baan werd inmiddels duidelijk dat wij een mooi resultaat hadden neer gezet met onze FullPull. De andere deelnemers konden de afstand van zowel Interaction als de Zapo niet evenaren. Uiteindelijk bleken er dan ook slechts 2 deelnemers in de Finale te kunnen rijden. Terwijl wij opgesteld stonden voor de Finale, zagen wij op de baan de run van de Maximum Risk waarbij het carter halverwege de baan over langs open scheurde. Liters Olie werden er uit het motorblok geblazen richting de zijkant van de baan. Een presentator, die wat kort aan de baan stond, werd getrakteerd op een oliedouche.

 

 

In de Finale mocht Manon als eerste aanhaken met haar Interaction , en werd ons toegezegd dat de Finale gereden werd met de zelfde Sleepwagenafstelling als de eerste run. Manon zette een hele mooie run meg met een afstand van 101,31m. Helaas bleek bij ons de finale afstelling van de trekker niet het gewenste resultaat te hebben. Ondanks meerdere pogingen kon Bennie de trekker niet op toeren krijgen, en werd dan ook de finalepoging gestaakt. Ondanks dat toch nog een mooi resultaat behaald met een 2e plek, en weer data verzameld om in Stroe nog beter aan de start te kunnen verschijnen.

IMG_9168.PNG wordt weergegeven

 

 

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.