Genoegen nemen met een 8e plek op het EK in Stroe...

Afgelopen weekend heeft het Zapo team meegedaan aan het Europese kampioenschap. Na een week van voorbereiding kreeg het Zapo team een appje dat de tractor vrijdag 13 uur aanwezig moest zijn voor een uitgebreide technische keuring, op tijd vertrekken dus.

Op het wedstrijd terrein aangekomen kwam de regen met bakken uit de lucht, de trekker dus maar mooi in de bus laten staan. Het bleef maar regenen en regenen. Rond de klok van 16 uur kwam de wedstrijdleiding met de mededeling dat het programma werd afgelast voor vrijdag en dat zaterdag de klassen floating finish zouden rijden. Onverrichter zaken naar huis dus.

Op zaterdag vertrok het team dus wederom naar Stroe. Na de openingsceremonie was het al snel tijd om naar de weegbrug te gaan. Olden makelaars Zapo had namelijk de proeftrek. Vooraf had de wedstrijdleiding al medegedeeld dat direct na de run beslist moest worden of de proeftrek over werd verreden of dat je de run liet staan. De sleepwagenbemanning had de sleepwagen dusdanig afgesteld dat Zapo rond de 105 meter zou eindigen. Theo ging voortvarend van start maar onderweg moest er wel een aantal keren geremd worden. De trekker stopte bij 100,49 meter. Het gevoel was dat er meer in zat en er velen over de afstand heen zouden gaan. Er werd dus besloten om de run over te doen. Na even snel tanken, datalogger uitlezen werd er besloten nog een kleine aanpassing te doen aan het methanolsysteem.

Het was al snel tijd voor de definitieve run. De trekker kreeg de eerste meters slecht grip. Dit had als gevolg dat de trekker te rijk ging lopen waardoor de turbodruk uiteindelijk ook het niveau van de eerst run niet kon benaderen. Met ook nog eens een iets slechtere baan tov. de 1e run moest het team genoegen nemen met ruim 88 meter.

Achteraf was de 1e run goed geweest voor de 2e plek. Maar ja, achteraf kijk je een koe in de …………..

 

Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1 Maximum Risk F.P.    
2 Green Gangster Deere 100,47    
3 Rabbit G'n Wild (DK) 97,88    
4 Agrifac Interaction 2.0 95,57    
5 Zeinstra Newborn Deere 94,42    
6 Red Fever (GB) 93,59    
7 BO Motor-Oil Incredible Deere 91,23    
8 Olden makelaars Zapo 88,71    
9 You Never Know (N) 87,71    
10 Rabbit G'n Mad (DK) 76,24    
11 Fiat Super Agri (D) 65,34

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.