Olden Makelaars Zapo Nederlands Kampioen

Grand National Superstock

16 September was D-Day voor het Zapoteam

We zijn kort na de middag met een volle bus richting Alphen Noord Brabant vertrokken voor de laatste en beslissende wedstrijd van het seizoen. Even na ons vertrek vertrok er ook een volle bus met aanhang van het Zapoteam richting het Brabantse Land. Even leek de week er voor het weer roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk bleek het voor het weekend nog mee te vallen. Bij aankomst werd de luifel uitgedraaid en de tent opgebouwd om zo de aanhang goed te kunnen ontvangen bij de bus. Nadat alles gereed was konden we de Light Superstock nog even kijken, om vervolgens de aanhang bij de bus van een kopje koffie of een Pilsje te voorzien.

Vandaag had onze “Blauwe”de proeftrek, en was het Bennie die ons naar het Kampioenschap moest sturen. De baan lag er prima bij, en het groene sein voor de proeftrek werd gegeven. Al snel pakte de trekker op en werd een mooie run met de juiste balans weg gezet. FP nummer 1 was een feit, maar dit was enkel de proeftrek. De sleepwagen werd zwaarder gezet en de 2e dia  aan mocht haken was WildCat. Zij zette een hele mooi 103.88m neer. Hierna werd de sleepwagen afstelling aangepast, gevolgd door een hele mooie Full Pull van d’n Aerdvruter.  De Hurricane kon de FullPull lijn op een paar centimeter na net niet bereiken, net als de European Maid die bij ruim 96m tot stilstand kwam. Nadat zowel de Interaction als de NewBornDeere zich geplaats hadden voor de Pull Off, mochten wij onze proeftrek over doen met de nieuwe sleepwagenafstelling. Weer werd er door Bennie een keiharde Full Pull neer gezet. Deze run was voor ons genoeg om zeker te zijn van het Nederlands Kampioenschap. En dit was ook te merken langs de kanten. Het Blauwe kamp ging compleet uit hun dak, en een prachtig spandoek werd de baan op gedragen. Na het passeren van de baan was het de beurt aan Jeffrey van der Waal, en ook hij wist de Terminator te kwalificeren voor de finale. Hierna was het de beurt aan Bram Kools met de ALl or Nothing. Ook hij passeerde de FullPull lijn maar er volgde een doffe knal. Grote schade in het vooronder van het Zeeuwse team. De volgende was de Green Gangster Deere die het zelfde overkwam als de voorganger. Aan het eind van de run klonk een doffe knal. Dit voorval was volgens de presentator te wijden aan de een defect van de sleepwagen.

Na overleg met alle rijders in de klasse werd er besloten om van sleepwagen te wisselen, met als gevolg dat de klasse werd geneutraliseerd. Er werd besloten om de laatste 2 deelnemers te laten starten buiten mededingen en de finale te rijden voor de andere wagen. De Maximum Risk stelde de trekker op voor de wagen bij 19 meter kwam er een grote blauwe rookwolk onder de trekker vandaan als oorzaak van een carterexplosie. Ook zij verlaten Alphen met serieuze schade. Als laatste was het de beurt aan de Blue Thunder. Zij hebben ook het hele seizoen te kampen met pech en tegenslagen. Dit maal liet Jeroen Jacobs een mooie run zien met een trekker die prima liep. Enkel wist hij de combinatie niet binnen de witte lijnen te houden. Diskwalificatie.

De Pull Off werd gestart door Gerjan Pauly. De International kwam met een zware sleepwagenafstelling bij ruim 67m tot stilstand. Als 2e was het de NewBornDeere. Sjors wist ruim 6 meter aan de Vruter voorbij te gaan. 73.23m, gevolgd door de Terminator met 75.79m. Nu was het voor de 3e keer de beurt aan onze “Blauwe”. Ditmaal was bij ons ook goed de zware afstelling te zien aan de run. De snelheid kwam er niet echt in, maar toch wisten wij de vlag met de verste afstand met 2 meter te verzetten. Zouden we dan ook de wedstrijd nog op onze naam kunnen zetten? De laatste deelnemer was de Green Gangster Deere. 75.70m was het resultaat van hun laatste run.

Olden Makelaars Zapo wist in Alphen de winst te pakken, en hiermee ook de Landstitel!!! Na een mooie prijsuitreiking bleef het nog lang onrustig bij de bus….

 

Bij terugkomst aan de werkplaats, stond er een prachtig spandoek klaar en was de boel versierd. Een mooi einde van een super mooie dag!!!

 

 

Nr.Naam machine1e run2e runFinale
0 Agrifac Interaction 2.0 110,00    
0 BO Motor-Oil Incredible Deere 105,49    
0 Engine2repair Wildcat 2 101,73    
0 European Maid 97,72    
0 Green Gangster Deere 102,11   75,70
0 Hurricane 109,39    
0 Maximum Risk 19,61    
0 Mitas All or Nothing 110,00    
0 Olden makelaars Zapo 110,00   78,41
0 Sømælk d'n Aerdvruter 110,00   67,20
0 Terminator 110,00   75,79
0 Trackpointer Blue Thunder DISK    
0 Zeinstra Newborn Deere 110,00   73,23

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.