Olden Makelaars Zapo valt stil in Zwolle!!

 

Afgelopen weekend was al weer de eerste wedstrijd in het seizoen 2016. Op 23 Januari werd in de IJsselhallen in Zwolle de Salland Olie Indoor Tractorpulling georganiseerd. Tegen het eind van de middag vertrokken we met de bus naar Zwolle. Onze hoofdsponsor zou hier aanwezig zijn met wat genode gasten, die wij het een en ander uit zouden leggen over de trekker en de sport. De Blauwe zou die vond aanhaken in de Avondsessie, met Bennie achter de pendalen. Onze ervaringen in Zwolle zijn goed. Een baan met prima grip, en een gezellige sfeer.

Tegen een uur of 9 was het tijd voor de Superstock klasse, waarin het spits werd afgebeten door d'n Aerdvruter. De ze zette als eerste een serieuze FullPul neer. De 2e deelnemer was de gastrijder uit Denemarken. Hendrik Svenningsen met zijn Rabbit's g'n Mad. OOk de Ford 9600 reed een Full Pull. Team Zeinstra had in Zwolle slechts 1 trekker bij zich. Dit keer verscheen alleen de New Born Deere op de baan. De John Deere uit Ouderkerk aan de Amstel had wat problemen aan de start en mocht 6 plaatsen opschuiven. De 2e John Deere in de Superstock klasse, was die van Edwin Derksen. Met een run waarin de trekker een behoorlijke onbalans had, kwam hij niet verder dan 78,01m. De volgende  deelnemer was European Maid. De fraaie Intenational had wat moeite om weg te komen bij de start, maar zette vervolgens toch een mooie run neer met een afstand van 74,82m. De Interaction uit Zeeland, dit keer zonder Manon maar met vader Bram op de bok, reed zich met een mooie FullPull in de Finale.

Toen was het de beurt aan de "Blauwe". Nadat de trekker op toeren was gekomen, en de trekker snelheid begon te maken, viel deze stil bij 40,23m. De oorzaak bleek, ook na enig speurwerk in het rennerskwartier, onbekend. De 2e trekker uit de stal van Svenningsen, de Rabbit g'n Wild, reed zich ook met een knappe FullPull in de Finale. Bram Kools sloot zich daar bij aan met zijn All or Nothing.  Nu was het tijd voor de 2e poging van de New Born Deere. Ook hier bleken er problemen te zijn in het begin van van de run. Bij 20m sloegen er vlammen van onder de motorkap. 27.39m Als laatste ging een nieuwkomer van start. De trekker van Jeroen Jakobs, en Derk Willems. De Blue Thunder, eigenlijk gebouwd voor de Light Superstock en dus rijdend met 1 turbo en een standaard kop, zal dit seizoen ook regelmatig in de Grand National aanhaken tussen de Superstocks. Met een fraaie run, en een afstand van 69,97m, was dit de eerste wedstrijd van de New Holland uit Bathmen in de Superstock. Dit seizoen zal het team ervaring op gaan doen in de grand National, om zo hun New Holland T7-270 uiteindelijk om te bouwen naar een Superstock. 

In de PullOff ging als eerste d'n Aerdvruter van start. Wederom problemen bij de trekker uit Brabant. Een exploderend carter, en een afstand van 45.81m. De Ford 9600 uit Denemarken zette een afstand weg van 67.88, ondanks een motor die niet helemaal lekker liep. De Interaction zette wederom een mooie run neer in de finale. Met een afstand van 77.09m wist  Bram zich naar de hoogste trede van het ere podium te rijden. De Rabbit g'n Wild eindigde uiteindelijk als 3e met een afstand van 74.45m. Maar de 2e trekker uit de stal van Kools eindigde als 2e. De All or Nothing wist de MF uit Denemarken voor te blijven met 74.73m. 

Uitslagen Superstocks Zwolle (za-2) 23-01-2016

Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1 Agrifac Interaction 2.0 FP   77.09
2 Mitas All or Nothing FP   74.73
3 Rabbit G'n Wild (DK) FP   74.45
4 Rabbit G'n Mad (DK) FP   67.88
5 Sømælk d'n Aerdvruter FP   45.81
6 BO Motor-Oil Incredible Deere 78.01    
7 European Maid 74.82    
8 Trackpointer Blue Thunder 69.97    
9 Olden makelaars Zapo 40.23    
10 Zeinstra Newborn Deere 27.39  

 

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.