Olden Makelaar Zapo 8e in Stroe.

Stroe, 14 mei 2016

Op zaterdag 14 mei heeft het Pullingteam Zapo de eerste wedstrijd verreden meetellend voor het Nederlands kampioenschap.

De superstocks zouden als laatste klasse rijden deze avond. Tijd genoeg dus om op het gemak andere klassen te bekijken. Tijdens de Prostocks bleek dat vele teams hun machines verder opgevoerd  hebben in de winter met als gevolg dat er bij velen de turbo compleet sneuvelde.

Na het avondeten werd het tijd om voor te bereiden op de wedstrijd.

Alles was flink uitgelopen door het slechte weer met af en toe buien die over Stroe trokken in combinatie met veel wind. Het was erg koud.

Rond 20:30 ging  de superstock klasse van start. Er werd door de wedstrijdleiding voor gekozen om te rijden in floating finish configuratie.

Dit betekent voor iedereen 1 trekpoging en geen pull off.

Het bleek dat de sleepwagen zwaar stond afgesteld.

Voor de superstocks hadden de Modifieds gereden. Deze tractoren hadden de baan redelijk op de kop gezet. De baan was niet meer zo goed als aan het begin van de middag.

Olden makelaars Zapo moest in de achterhoede starten. Dit bleek in dit geval nadelig omdat bijna iedereen in dezelfde omgeving eindigde en de baan dus hier per run slechter werd.

Theo ging goed van start. Even leek het er op langs de baan dat een goede klassering mogelijk was. Maar de sleepwagen strafte hard af. Olden makelaars Zapo moest genoegen nemen met een 8e plek.

Er is veel gesneuveld, ook bij de superstocks. All or Nothing heeft een complete motor verspeeld. De zuigers lagen op de baan. Hurricane eindigde ook zeer abrupt. Bij nadere inspectie bleek dat hier ook ernstige motorschade is opgelopen. Beide teams wensen wij veel succes met het opbouwen van de tractoren.

Zondag 15 mei heeft het Zapo team onderhoud gepleegd om deel te kunnen nemen in het Duitse Hassmoor op 2e pinksterdag.

 

Er bleek een turbo gesneuveld te zijn. Na enig rond bellen hebben we een turbo kunnen lenen van het Blue Thunder team, waarvoor hartelijke dank. 

 

Uitslagen Superstocks Stroe (Gld) (za) 14-05-2016
Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1 Maximum Risk 90.50   ------
2 Zeinstra Newborn Deere 85.71   ------
3 European Maid 85.10   ------
4 Sømælk d'n Aerdvruter 84.72   ------
5 Agrifac Interaction 2.0 83.28   ------
6 BO Motor-Oil Incredible Deere 82.95   ------
7 Green Gangster Deere 81.11   ------
8 Olden makelaars Zapo 80.78   ------
9 Trackpointer Blue Thunder 61.88   ------
10 Silver Bullet 49.52   ------
11 Hurricane 41.86   ------
12 Mitas All or Nothing 4.68   ------
13 Terminator Disk.   ------

 

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.