Moeilijke omstandigheden in Füchtorf.

Füchtorf  (DLD) 24 april

Op zondag 24 april heeft het Zapo team mee gedaan aan een wedstrijd meetellend voor de Duitse competitie. De Olden makelaars Zapo had toch wat averij opgelopen tijdens de verreden indoor-wedstrijden.  Het Zapo team is naar Duitsland vertrokken met oa. een nieuwe krukas, nieuwe zuigerveren, een  aantal  nieuwe methanolslangen, enz.  Zo blijkt maar weer dat blijven inspecteren zeer belangrijk is.

Na een voorspoedige tocht door een mooie omgeving verscheen het team op de wedstrijdlocatie. Ondanks het slechte weer en temperaturen onder de 10 graden bleken de tribunes tjokvol te zitten.

Het team had diverse klassen bekeken alvorens de superstocks begonnen.  Het bleek een tricky baantje met nauwelijks grip in het begin. We hadden al diverse diskwalificaties en afgebroken voor-assen gezien.

De superstocks begonnen rond 15:30 met als 1e starter de Olden makelaars Zapo. De teamleden hadden  vooraf al besloten als de run een beetje fatsoenlijk verliep deze afstand gelijk te laten staan en niet te kiezen om de proeftrek over te doen.  Na een moeilijke start waarbij de wielen hard rond gingen en ook nog eens een groeiend wiel ontstond, kreeg de trekker toch naar ongeveer 40 meter de benodigde grip. Rond de 95 meter was het over en uit.

Prima, de run was goed genoeg om verzamelde data te analyseren. Alles zat nog op de plek en de trekker liep nog netjes. Achteraf kregen veel trekkers te maken met een onstuimige run. Zodoende sleepte het team er nog een 4e plek uit. Niet verwacht.

De voor de rest mooie wedstrijd kreeg een negatieve lading toen in de 4.5 ton vrije klasse Simply Irresistible (NLD) een slechte run had en op de zijkant belande. Gelukkig was de rijder ok. De trekker liep een zeer kapitale schade op.

Uitslag:

1 NL Zeinstras Newborn Deere FP - - -

2 D Best Solution 102,23 - - -

3 NL Terminator 97,10 - - -

4 NL Olden Makelaars Zapo 95,91 - - -

5 NL Trackpointer Blue Thunder 78,44 - - -

6 NL Soemælk D'N Aerdvruter 71,72 - - -

7 D Fiat Super Agri 64,77 - - -

8 NL Maximum Risk 58,38 - - -

9 NL Agrifac Interaction 55,83 - - -

10 D Rowdy 50,01 - - -

11 D Dschinni Evolution 9,92 - - -

12 NL Green Gangster Deere disq. - - -

13 NL Mitas All or Nothing disq. - - -

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.