Druk weekend Ahoy......

4 Maart 

Dit weekend mochten we aanhaken op de European Superpull in Ahoy Rotterdam. Een immer spannende wedstrijd door de korte 60 meter baan. Strakke afstelling van de sleepwagens, en vaak spectaculaire runs.

Ons team had gevraagd of we mochten proef-trekken op de Vrijdag avond voorafgaand. Aangezien de "Blauwe" niet lekker liep in Zwolle, en we het een en ander hadden aangepast, mochten we op Vrijdag avond aanhaken om te kijken of de veranderingen tot een beter resultaat zouden leiden. Met een klein gezelschap zijn we einde van de middag vertrokken naar Rotterdam. We kregen te horen dat de sleepwagen wat problemen vertoonde, en dat het een en ander uitgesteld zou worden. Des te meer tijd hadden we om on Rotterdam te komen. Later op de avond was het dan zo ver. De trekker klonk goed bij het weg rijden, maar binnen enkele meters sprong er een methanolleiding, waardoor de trekker stil viel. Meteen werd er gekeken of er verdere schade was, en dit bleek gelukkig mee te vallen. Na een spoedreparatie mochten we later die avond nog eens starten. Nu pakte de trekker goed op, maar leek na enkele meters niet op vol vermogen te draaien. Huiswerk dus..... We hebbend de trekker geladen, en zijn vertrokken naar de thuisbasis van het van der Waal Pullingteam. In de werkplaats waar normaal gesproken 2 "Rooie" worden geprepareerd, mocht voor 1 keer een blauwe staan. Die nacht hebben we het methanolsysteem voorzien van nieuwe slangen. Tot diep in de nacht is er gesleuteld in Etten Leur.
De volgende dag hebben we ons klaar gemaakt om terug te rijden naar Rotterdam, om daar de middag sessie te bekijken. Tijdens de Trucksessie werd de rookafzuiging dermate beschadigd dat het avondprogramma werd omgegooid. We mochten als 2e klasse starten in plaats van als laatste klasse. 9 Deelnemers voor de Superstock klasse, met 2 internationale deelnemers. Het team van Seven uit Noorwegen, en het Team van Svenningsen uit Denemarken. De laatste mocht als proeftrek aanhaken. Na een snelle run en een afstand van ruim 64 meter, werd de wagen zwaarder gezet. De 2e deelnemer was Manon Kools met Haar Interaction. Ruim 60m was de te kloppen afstand, en de afstelling bleef staan.Roman had minder geluk met zijn Green Gangster Deere. Bij de 57 m viel de trekker stil. De schade bleek na inspectie der mate groot, dat een eventuele finale niet gereden kon worden. Nu was het de beurt aan Olden Makelaars Zapo. Vandaag zat Theo achter de pedalen. De trekker had bij de start moeite om de grip te vinden. Hierdoor liep de trekker niet zuiver, en bleef de snelheid uit.  56.48m was dan ook niet het resultaat waar wij op gehoopt hadden. De Ford uit Denemarken wist ons vervolgens  met 15 cm voorbij te rijden met een run die ook te wensen over liet. Zij kampen ook al geruime tijd met problemen. Bram Kools reed voor het eerst de Indoor op Mitas Banden. Het bandenmerk dat intrede heeft gedaan in de Tractorpulling, heeft diverse teams uit verschillende klassen voorzien van Mitas Pullingpower Tires. 57m was helaas niet genoeg voor een finale plaats. Incredible Deere en Zeinstra's New Born Deere wisten zich wel voor de Pul Off te kwalificeren, net als de rode MF uit de stal van Svenningsen. De laatste deelnemer, Seven uit Noorwegen, had een run met enige onbalans, en wist zich niet te plaatsen.

Een Finale van 4, welke uiteindelijk gewonnen werd door Manon Kools, gevolgd door Patrick Rasing op de Incredible Deere. Gevolgd door Sjors Zeinstra met de New Born Deere.

Superstocks
Pos. Tractor 1e Pull 2e Pull
1.   Agrifac Interaction 2.0 FP 60.08
2.   BO Motor-Oil Incredible Deere FP 58.35
3.  Zeinstra Newborn Deere FP 58.25
4.  Rabbit G'n Wild (DK) FP 58.21
5.  Green Gangster Deere 57.39 -
6.  Mitas All or Nothing 57.01 -
7.  Rabbit G'n Mad (DK) 56.64 -
8. Olden Makelaars Zapo 56.48 -
9. You Never Know (N) 53.81 -

 

 

 

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.