Olden Makelaars Zapo 2e in Zwolle!!

Op zaterdag 24 januari is het team vroeg in de middag vertrokken naar Zwolle om deel te nemen aan de avondsessie.  Olden Makelaars , de hoofdsponsor kwam met een aantal uitgenodigde gasten naar de avondwedstrijd. Alvorens de wedstrijd begon hebben de gasten kennis gemaakt met het pullingteam en  onder het genot van een hapje en drankje alle “ins en outs” gehoord over tractorpulling en de techniek in de trekker.

Nadat André Olden samen met zijn gasten een plaats had gezocht op de tribune kon de voorbereiding voor de wedstrijd beginnen. Na de gebruikelijke inspecties zoals noodstop enz. was het tijd om naar de weegbrug te gaan. Had het vele sleutelen geholpen? Gelukkig wel, ruim 80 kg was de trekker afgevallen, een zeer geslaagd dieet.

OLDEN MAKELAARS Zapo mocht als een na laatste aanhaken.  De baan was vooral bij de start van matige conditie dus er moest met verstand gereden worden om geen motorschade op te lopen.  Na een spannende run kwam er full pull op het scorebord te staan. De finale was een feit.

4 Teams kwalificeerden zich voor de pull off. In de pull off moest er direct na de start al bijgeremd worden om binnen de kalklijnen te blijven en een diskwalificatie te voorkomen. De teamleden hadden niet het gevoel dat het  genoeg was voor een podiumplek. Achteraf bleek de baan in een dusdanige conditie bij de start dat het voor meerdere teams lastig inschatten was. 

De gereden afstand in de pull off bleek voldoende voor een dikke 2e plaats. Een super begin van 2015.

 

In het rennerskwartier is er nog gezellig even nagepraat en geborreld voordat het team weer naar Bathmen is vertrokken.

 

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.