Olden Makelaars Zapo 8e in Stroe

23 April hebben we de eerste wedstrijd verreden voor de Grand National in Stroe.

Met een klein gezelschap zijn wij afgereisd naar Stroe om te zien hoe de eerste wedstrijd voor de Grand National zou verlopen nadat het dieet van de trekker is volbracht. Afgelopen week hebben we de laatste "zware" onderdelen vervangen voor lichter materiaal. 13 deelnemers deden er mee, en wij mochten als 11e aanhaken.

Silver Bullit had de proeftrek. Na 40 meter viel het vermogen weg, met een grote rookwolk als gevolg. (later bleek uit informatie van hun Facebook pagina dat er een cylinderbus gescheurd was) De sleepwagen zou dus afgesteld worden op de 2e deelnemer New Born Deere. Sjors wist de Full Pull te behalen. Gertjan Pauly was met zijn Aerdvruter ook behoorlijk op weg, maar wist de "rooie" niet binnen de lijnen te houden, diskwalificatie. De 3 daar op volgende Internationals, European Maid, Terminator en Interaction werden voor de FullPull lijn stil gezet. Hierop volgde de volgende FullPull uit de stal van Zeinstra met Green Gangster Deere. Bram Kools kon zich hier niet bij aansluiten in tegenstelling tot Six Shooter die zich heel knap bij de Finalisten wist te rijden. Hurricane met, Tom achter het stuur, reed eveneens een knappe FullPull. Hierna was het de beurt aan Theo met de "Blauwe". In de start was er weinig grip en de snelheid bleef ook uit. De trekker klom niet in de ketting en de neus bleef nagenoeg aan de grond. Hierdoor werd de FullPull niet gehaald en bleven wij staan op 98.10m. Kortom de balans was nog niet gevonden na onze aanpassingen van afgelopen week. Helaas geen Finale plaats, net als Incredible deere die na ons startte. De laatste deelnemer was Maximum Risk uit de stal van van der Waal. Snoeihard reed Jurrian zich naar de finale.

In de Finale mocht de New Born deere de te kloppen afstand neer zetten. Met een strakke run werd een afstand van 105.80m neer gezet. Roan bleef hier ruim achter met de Green gangster Deere, 98.98m. Bij de Six Shooter klonk er bij 60 meter weer een doffe dreun net als in Ahoy, met behoorlijke schade als gevolg. De laatste deelnemer was Jurrian met de Maximum Risk. Met wederom een snoeiharde run met in de laatste meters een behoorlijke onbalans, wist hij toch de winnende afstand neer te zetten met maar liefst 106.47m !!!! En geweldig spektakel om te zien.

Wij gaan ons opmaken voor de volgende wedstrijd in Loerbeek, en hopen hier meer balans te kunnen rijden!

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.