*1e plaats voor Olden Makelaars Zapo Eext!* 

Eext, zaterdag 4 juli.

Op zaterdag 4 juli is het pullingteam Zapo al vroeg vertrokken naar het Drentse Eext voor de volgende wedstrijd meetellend voor het Nederlands kampioenschap.

Het beloofde een warme dag te worden met voorspelde temperaturen tussen de 35 en 40 graden. De Wedstrijdleiding had al te kennen gegeven dat er werd gereden met floating finish.  Er was door Ntto en organisatie Eext afgesproken dat er geen enkele trekker de 110 meter (FP) zou bereiken.

Er werd begonnen met de twd’s . Hoewel het officiële programma 11 uur zou beginnen ging de 1e trekker 10:50 al van start. De twd klasse was 11:15 al gereed. Superstock time!!!!!

Sommige teams waren nog aan het uitladen toen Olden Makelaars Zapo al mocht aanhaken voor de proeftrek. Bennie zette het gas er op,  na ongeveer 5 meter spinnen kreeg de combinatie flink vaart maar de neus begon flink te klimmen met als gevolg dat het contact van de achterwielen met de baan af en toe weg viel. Een onstuimige run. Een afstand van ruim 102 meter kwam er op het scorebord.

Wat te doen? Vergelijkingsmateriaal was er nog niet. En beslissen moet voordat de 2e trekker van start gaat. Hoewel de temperaturen in Eext extreem hoog waren besloten de teamleden om toch de run over te doen. De 1e run was immers geen wereldrun.

Na wat veranderingen was Olden Makelaars Zapo aan de beurt voor de 2e Poging. Bennie ging in de 2e poging op dezelfde manier van start, de baan had de eerste meters weinig grip. Na ongeveer 5 meter ging de neus wederom in de lucht, maar deze keer bleef deze op een mooie hoogte hangen. De achterwielen hielden goed contact met de baan en een goede afstand van 105,95 was het gevolg.

Zou het genoeg zijn? Er moesten nog vele “kanonnen” komen. Uiteindelijk bleek dat de 1e prijs toch voor de Olden Makelaars Zapo was, met een voorsprong van 7 cm op Zeinstra’s Newborn Deere. That’s close racing.

Op naar het podium: Bennie vroeg aan Michelle en Daniël Halfman om mee te gaan. Een smile van oor tot oor bij de kids. Hun dag kon niet meer stuk.

 

Uiteraard werd er zeer gezellig nagepraat. Na het kijken van de prostocks zijn we weer vertrokken naar Bathmen.

Nr

Tractor

Run 1

Run 2

Finale

1

Olden makelaars Zapo

105.95

 

------

2

Zeinstra Newborn Deere

105.88

 

------

3

Maximum Risk

105.49

 

------

4

Hurricane

102.97

 

------

5

Green Gangster Deere

98.14

 

------

6

European Maid

93.50

 

------

7

Terminator

91.84

 

------

8

BO Motor-Oil Incredible Deere

87.85

 

------

9

Silver Bullet

41.41

 

------

10

Wildcat 2

0.01

   

 

 

 

Copyright ZAPO © 2013. 

All Rights Reserved.